Steenhoffstraat 9b
De fairtrade cadeauwinkel

Sieraden
Tassen & SjaalsVoorbeelden van produkten uit de produktcategorie

Sieraden

Handgemaakte fairtrade sieraden.
Mooie verstelbare ketting van glaskralenwerk, diverse kleuren.
De sieradencollectie van Kazuri bestaat uit handgemaakte en handbeschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost Afrika.
Zilver
Handgemaakte zilveren sieraden.

Voorbeelden van produkten uit de produktcategorie

Tassen & Sjaals

Een mooie sjaal geeft een jas of outfit weer een geheel nieuwe look!
De sjaals zijn gemaakt van comfortabel en prachtig natuurlijk materiaal zoals 100% zijde, viscose, linnen en voor de herfst en winter ook van zachte wol.
De collectie sjaals zijn o.a. van Fair Trade Original en worden in kleine ateliers in India vervaardigd en zijn fairtrade gecertificeerd.

Uit Nepal

De sjaals worden voor 90% gemaakt in de textielwerkplaats van Rajesh Shrestha in Kathmandu en voor 10% in de werkplaats van Chandra Handicraft in Bhaktapur. Rajesh heeft zich onder andere toegelegd op het vervaardigen van sjaals van allerlei materialen.
De werknemers zijn gegarandeerd van een eerlijk loon en er zijn allerlei secundaire arbeidsvoorwaarden voor hen. De textielwerkplaats van Rajesh Shrestha in Kathmandu telt meer dan 50 werknemers, zowel mannen als vrouwen.
Het betreft hier sjaals die geheel of gedeeltelijk van acryl gemaakt zijn op handweefgetouwen of sjaals die gebreid zijn. De gebreide sjaals zijn gemaakt van wol van schapen.