SOEST

Steenhoffstraat 9b, 3764 BH

De fairtrade cadeauwinkel

Sieraden, sjaals en tassen

Bij ons vindt u een ruime sortering aan sieraden, tassen en sjaals.

Hier een aantal voorbeelden.

De sieradencollectie van Kazuri bestaat uit handgemaakte en handbeschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost Afrika. De prachtige, unieke kralen worden gemaakt van klei uit het gebied rondom Mount Kenya, wat het product authentiek van deze streek maakt. Inmiddels zijn meer dan 350 lokale vrouwen in dienst bij Kazuri om elke kraal met de hand te vormen, te verven en te glazuren en ze vervolgens te verwerken tot unieke juwelen!
De werkplaats is gelegen op een gedeelte van de farm van Karen von Blixen, u welbekend van de film ‘Out of Africa’. Op het terrein is een school voor de kinderen van de veelal alleenstaande moeders die bij Kazuri werken. Er is ook medische ondersteuning.

Als drager van dit unieke sieraad ondersteunt u dit principe van eerlijke handel en helpt u de vrouwen van KAZURI en hun gezinnen aan een beter leven en geeft u hen hoop voor de toekomst!

FATES staat voor moderne, lichtgewicht sieraden van hoge kwaliteit. Kleurrijk, minimalistisch en vaak verwisselbaar. Kunstwerkjes voor elke gelegenheid.
Alle sieraden worden handgemaakt in het atelier van Fates. Om zo CO2 neutraal mogelijk te werken en de kwaliteit hoog te houden, worden de materialen geproduceerd in Europese landen zoals Duitsland, Italië, Spanje en Nederland.
Inmiddels ontwerpen, produceren en verkopen het moeder & dochter team hun eigen sieradenmerk al meer dan 13 jaar. Rita & Marloes zijn niet wereldvreemd en hebben fairtrade projecten opgericht in Kashmir en India. 12 jaar lang hebben ze verschillende winkels gehad. Na het sluiten van de laatste FATES winkel in Leiden is Marloes samen met haar partner en kinderen gaan reizen en woonde in verschillende landen o.a. Japan. Zij zijn nu weer terug in Nederland.
De verschillende culturen die ze van dichtbij hebben meegemaakt, zijn een grote inspiratiebron voor de sieraden.

Een nieuwe sieraden lijn bij Fates
Alles is gemaakt van puur natuurlijke materialen en er hangen GemTags (Gem= (half)edelsteen en Tag = label of etiket.
De Tags hangen aan de spangen. De spangen zijn gemaakt van leer, kurk en/of rubber.
De hangers van halfedelstenen zoals aquamarijn, amethist, rozenkwarts e.a. zijn bevestigd met een lus van kurk of rubber.
In de winkel vind je een kleine poster met informatie over de stenen.
Sieraden van het bedrijf Hevi zijn gemaakt van een bijzonder materiaal: een legering van 3 metalen. Ze zijn verzilverd.
Ook zijn er armbanden bij met halfedelstenen
Alles wordt gemaakt van natuurlijke materialen zoals metalen, leer en zijde.
Ook de verpakking van dit bedrijf is van natuurlijk materiaal: naturel katoenen zakjes.
Vanaf 1986 ontwerpt, produceert en verhandelt Culture Mix haar eigen handgemaakte sieraden. Twee keer per jaar is er een nieuwe collectie sieraden in vijf modische kleurschema's.
De sieraden worden gemaakt van hars, schelp en andere natuurlijke materialen van goede kwaliteit. De ecologische omstandigheden wegen zwaar en de sieraden worden alleen geproduceerd in de eigen fabriek in de Filipijnen onder westers management. De arbeidsomstandigheden zijn veilig en gezond en er werken alleen volwassenen die een eerlijk loon ontvangen.
Alle componenten zijn nikkelvrij.
Veel van onze zilveren sieraden komt van de importeur Esperanza.
Het zilver van Esperanza wordt al 25 jaar geïmporteerd uit Mexico. Het zilver is gecertificeerd en wordt gekeurd door WaarborgHolland. Esperanza werkt volgens de principes van Fair Trade en WFTO.
Het Esperanza zilver is kwalitatief hoogwaardig: 9.25 oftewel Sterling zilver.
In de zilvermijnen van Mexico wordt het zilver gewonnen. Door ambachtelijke zilversmeden wordt het volgens een eeuwenoude techniek, die overgedragen wordt van vader op zoon, verwerkt. In samenwerking met Esperanza ontworpen naar Europees modebeeld, wordt er keer op keer een mooie collectie ontwikkeld samen met de zilversmeden.Stichting Favela Brasil Foundation

Families uit de sloppenwijken vinden veelal werk in de bomenkap van het Amazonewoud. Om de bomen te redden en de mensen te helpen aan ander werk, begon Rik de Boer uit Amsterdam als vrijwilliger eind negentiger jaren met de ondersteuning van projecten om sieraden te maken van natuurlijke grondstoffen als palmpitten, allerlei zaden en bessen. Daarnaast (ver)zilverde en zilveren oorbellen, armbanden en ringen. Ook zijn er goudkleurige

De goud- en zilverkleurige oorbellen met bladmotief zijn van echte eucalyptus bladeren gemaakt.
Armbanden gemaakt van acaibessen - De ruwe bes wordt geschuurd en gepolijst.
Zo komt de prachtige tekening vanzelf: Puur natuur dus.
Armbanden van rode boontjes en zwarte vruchtjes, ook puur natuur

Wij hebben een ruime sortering tassen.
De tassen worden in kleine ateliers handgemaakt met simpele middelen door gekwalificeerde ambachtslieden.
Zo hebben wij o.a. tassen van schapenleer en tassen die zijn vervaardigd van gerecycled plastic of hergebruikt katoen.
Ze komen uit verschillende landen: o.a. India, Indonesië en Cambodja.
Sjaals met prachtige kleuren en van hoogwaardige kwaliteit.
De sjaals komen o.a. uit India, Nepal en Kenia