Steenhoffstraat 9b
De fairtrade cadeauwinkel

voor een fietstocht
een dagje uit
of gewoon voor een leuk cadeautje
is...


Keep Leaf Baggie – Duurzame boterhamzakjes
De Baggie boterhamzakjes van Keep Leaf zijn gemaakt van katoen met een waterafstotende nylon binnenkant en sluiten zeer goed met klittenband. Ook na langdurig gebruik en veelvuldig wassen, blijven ze fris ruiken.

Deze boterhamzakjes zijn het katoenen alternatief voor plastic boterhamzakjes
Deze Baggie zakjes zijn geschikt voor het meenemen van brood en fruit en andere etenswaren die je anders mee zou nemen in een plastic zakje. In de Baggie Large van Keep Leaf kunnen ruim twee boterhammen met bijvoorbeeld wat tomaatjes.
Eenvoudig wasbaar, licht en ideaal voor op school en onderweg.

Eigenschappen Keep Leaf boterhamzakje Baggie
* buitenkant boterhamzakje Baggie gemaakt van
katoen
* binnenkant gemaakt van waterafstotende nylon
* vrij van hormoonverstorende en andere schadelijke stoffen zoals BPA, BPS, schadelijke weekmakers, formaldehyde, PVC en zware metalen
* voorzien van klittenbandsluiting
* wassen in de wasmachine tot 30 graden (gebruik een waszakje om te voorkomen dat het klittenband de fijne was beschadigt)
* verkrijgbaar in verschillende designs en formaten
* milieuvriendelijk en duurzaam geproduceerd met gebruik van gifvrije verfstoffen

Voor eerste gebruik even wassen.

Wanneer je de Baggies niet meer wilt gebruiken, kun je ze terugsturen naar Keep Leaf en dan zorgen zij voor de recycling. De Baggies worden gemaakt in India.
Actie speSJAAL: help jij ons helpen?!Bij Sjaal met Verhaal gaat ons hart uit naar Nepal, en daarom willen we graag extra bijdragen aan de directe hulp die verschillende locale projecten bieden aan getroffen mensen. Locale projecten weten nl. als geen ander wie er zonder eten of medische zorg zit. Daarnaast kunnen zij heel snel schakelen door hun enorme netwerk.

Hoe kun jij nou een steentje bijdragen?
We zetten onze meest populaire sjaals in als actieproduct voor Nepal.
We dragen per verkochte sjaal € 5,00 af ten behoeve van diverse projecten. We zullen op onze social media kanalen regelmatig een update geven over de projecten.

Als Wereldwinkel Soest ondersteunen we deze actie door ook 5,- per sjaal te doneren voor Nepal. Een tientje per sjaal dus!

We zitten nu alweer ruim een jaar in deze bijzondere situatie en langzaamaan pakken we in Nederland de draad weer op en lijkt het leven weer enigszins "normaal" te worden.

In Nepal gaat het sinds een week echter helemaal mis, wellicht heeft u dit ook al op televisie gezien. Nepal grenst aan India. Indiase arbeidsmigranten zijn wegens het vliegverbod vanuit Delhi, over het land naar Kathmandu (hoofdstad van Nepal) gegaan in de hoop daar vandaan te kunnen vliegen. Hierdoor heeft het virus zich razendsnel in Nepal kunnen verspreiden en gaat Nepal voor de tweede keer binnen een jaar tijd zwaar gebukt onder de gevolgen van de coronacrisis. Met als gevolg een zeer strenge lockdown. Geld voor medicijnen, medische apparatuur, hygiëneproducten en gezonde voeding is er niet.

De lock-down is voor veel Nepalezen desastreus, zij mogen momenteel niet werken en hebben daarom geen inkomen. Sjaal met Verhaal staat voor het creëren van werk en laat haar leveranciers, de werknemers en haar projecten niet vallen.
De Nepalezen hebben onze hulp hard nodig!